Ücretli Öğretmenlik Maaşı Ne Kadar? 2020 Zamlı Güncel Maaşlar

Atanmayı bekleyen binlerce öğretmen varken devletimizin ücretli öğretmenlik gibi bir saçmalığa başvurması ve insanları buna mecbur etmesi gerçekten utanç verici. Fakat ekonomik krizin yaşandığı ve işsizliğin had safhaya çıktığı bu günlerde atanma ihtimali olmayan pek çok öğretmen adayı maalesef ücretli öğretmenlikten medet umuyor.

Asgari ücretin bile altında aylık maaşı olan ücretli öğretmenlik maaşları acaba 2020 yılı itibariyle ne kadar oldu? Sonuç olarak böyle bir hedefi olan öğretmen adaylarının en çok merak ettiği konuların başında tabii ki aylık kazancı geliyor.

Şuan için 2020’de ücretli öğretmenlerin aylık maaşı yaklaşık olarak 1.900 TL civarındadır.

Bu sene bu ücrete zam gelebilir fakat henüz böyle bir şeyin olacağı yönünde hiçbir emare yada açıklama yok.

Ücretli öğretmenlik yapan vatandaşlarımız ders başına 16 TL gibi çok ufak bir rakam alıyor.

Bir ücretli öğretmen ayda ortalama 120 saat derse giriyor. Fakat yasa gereği ücretli öğretmenlere ek ders ücreti verilmiyor.

Ücretli çalışan öğretmenlerin maaşları ise her ayın birinci günü ile 15.günü arasında hesabına yatar.

Eğer siz de ücretli öğretmen olmak istiyorsanız, ilk başvuruyu e-Devlet hesabınıza giriş yaparak yapabilirsiniz. Tek yapacağınız şey il, ilçe ve branş alanlarını seçmekten ibaret. Eğer atanırsanız, girilen ders sayısına göre maaş alıyorsunuz.

Bu yazıda ücretli öğretmenlik maaşı ne kadar diye merak eden öğretmenlerimiz için ayrıntılı bir bilgilendirme gerçekleştirdik. Yine de bu konu ile alakalı farklı sorularınızı aşağıdaki yorum kutusundan bizlere sorabilirsiniz. Uzman ekibimiz en kısa süre içerisinde sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.


Yayımlandı

kategorisi