TC kimlik numarası ile icra dosyası sorgulama

İnternetten veya telefon üzerinden TC kimlik numarası ile icra dosyası sorgulamak istiyorsanız, doğru adrestesiniz. Yazının devamında buna ek olarak E-Devlet İle İcra Dosyası Sorgulama İşlemi, SMS İle İcra Dosyası Sorgulama İşlemi ve 118 Bilinmeyen Numara Servisleri ile İcra Dosyası Sorgulamayı öğreneceksiniz.

Eskiden telefonla arayarak adınıza icra dosyasının var olup olmadığını öğrenebilirdiniz fakat artık kişisel bilgileri korumak amacıyla bu uygulamaya son verilmiştir. Bunun yerine icra dairesine bizzat giderek tc kimlik numaranızı verip sorgulama yapmalısınız. Ama sadece bulunduğunuz ilde sizin adınıza bir icra dosyası olup olmadığını söyleyebilirler. Başka bir ildeki icra dosyasını söylemezler.

Sizin adınıza bir icra ceza dosyası olup olmadığını merak ediyorsanız, bulunduğunuz ildeki icra ceza ve hukuk mahkemesine başvurarak öğrenebilirsiniz.

Dilerseniz E-devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra Kamu Kurumları > Adalet Bakanlığı > İcra ve mahkeme dosyası sorgulama yolunu izleyerek Türkiye’de hakkınızda açılan bir icra yada mahkeme dosyası olup olmadığını görebilirsiniz.

Artık SMS yoluyla isminize mahkeme yada icra dosyasının olup olmadığını bilebilir ve eğer varsa bu dosya üzerinde yapılacak tüm işlemlerden haberdar olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bütün operatörlerden TCKİMLİKNO TAM ABONE veya TCKİMLİKNO KİŞİSELABONE yazarak 4060 abone olmaktan ibaret. Fakat mesaj yolladığınız telefon hattının size ait olması şart. Bu işlemin belirli bir ücreti bulunuyor.

Son olarak 11811, 11818, 11860, 11870, 11880, 11890 gibi 118 bilinmeyen numaralardan birini arayarak mahkeme ve icra dosyaları ile ilgili bilgiler alabilirsiniz. Bunun da belirli bir ücreti olduğunu söyleyelim.


Yayımlandı

kategorisi