Torrent Eşler Aranıyor Sorunu Çözümü (Eşlere Bağlanılıyor Hatası)

Selamlar, bu yazıda torrent eşler aranıyor sorununun nedeni ve çözümü noktasında sizlere yardımcı olacağız.

Günümüzde ücretsiz oyun, doküman ve program indirmenin en iyi yolu torrent dünyasına adım atmaktır. Sizden gelen şikayetler arasında torrenti indirmeye çalışırken eşler aranıyor hatası oldukça arttı. Görünüşe göre pek çok kişi torrent indirme programına ekledikleri torrent dosyalarının “eşlere bağlanılıyor” veya “eşler aranıyor” da kaldığını ve indirme yapmadığını söylüyor.

Öncelikle bu hatanın asıl nedeninden söz etmek istiyorum. Torrent dosyalarını indirmek için seeder ve leecher şarttır. Bunların sayısı ne kadar çok olursa, dosya o kadar hızlı yani çabuk indirilir.

Dolayısıyla bir torrent dosyasını indirmeden önce bu torrentin sunulduğu web sayfasındaki seeder ile leecher sayısına dikkat edin. Eğer bunlar çok az ise yada hiç yoksa o zaman dosyayı indiremezsiniz. Böylece “eşler aranıyor” sorunuyla karşı karşıya kalırsınız.

Dolayısıyla eğer seeder ve leecher sayısı azsa, başka sitelerde aynı dosyayı arayıp bulmaya çalışın. Ama bulacağınız torrent dosyasının seeder ve leecher sayısının yeterli olduğundan emin olduktan sonra indirme listesine ekleyin.

Kesin Çözüm

Torrent dosyalarını hızlı bir şekilde indirmek ve seeder ile leecher sorunundan kurtulmak için aşağıdaki tracker listelerini torrent indirme programına (utorrent, bittorrent vs) ekleyebilirsiniz.

Torrent programının indirme listesindeki torrent dosyasının üzerine tıklayın ve açılan pencerede Gelişmiş sekmesine tıkladıktan sonra, web kaynakları alanına tüm tracker listesini toplu seçip toptan yapıştırın. Ardından TAMAM diyerek kapatın.

2019 Güncel Tracker Listesi:

Tam 230 adet güncel tracker listesini metin dosyası olarak indirmek için buraya tıklayınız.


Yayımlandı

kategorisi