VPN Nasıl Açılır? iPhone, Android Telefonda ve Bilgisayarda

VPN servisi kısaca internet için bir anonim gezinti teknolojisidir. Peki VPN nasıl açılır? Bu yazıda Windows bilgisayarlarda, Android’li telefonlarda ve iPhone’da VPN özelliğini açmayı anlatıyorum.

VPN hizmetinden yararlanarak gerçek kimliğinizi gizleyerek internette dolaşabilir, gerçek ip adresinizi sahtesiyle değiştirerek başka bir ülkeden internete bağlanıyormuş gibi gösterebilir, kimlik hırsızlığından korunabilir ve yasaklı sitelere girebilirsiniz.

Ücretli ve ücretsiz olmak üzere çeşitli VPN servisleri bulunuyor. Ücretliler hız ve özellik bakımından ücretsiz olanlardan tabii ki daha iyi ama ülkemizin ekonomik durumu göz önüne alındığında aşırı pahalı diyebiliriz.

Ücretsiz olanlar da genellikle aşırı yavaş oluyor veya çok fazla rahatsız edici reklam gösteriyor.

Fakat benim sizlere önereceğim ve yaklaşık 3 yıldır kullandığım Opera tarayıcısının VPN özelliği sayesinde hem reklamsız hem de tatmin edici bir hıza kavuşacaksınız.

Opera İle Telefonda VPN Nasıl Açılır?


Android için Opera tarayıcısını buradan, iPhone için Opera tarayıcısını buradan yükleyebilirsiniz.

Yükledikten sonra Opera’yı çalıştırın.

Opera ana ekranında sol üst köşedeki üç çizgi simgesine basın. Üstteki resimde 1 numaralı ok ile gösterdik.

Açılan menüden en alttaki Ayarlar‘a dokunun. Yukarıdaki resimde 2 numaralı okla gösterilmiştir.

Karşınıza gelen ekranda VPN özelliğinin anahtarına dokunarak açık hale getirin. Mavi renkli olunca açık demektir, gri renkli olunca kapalı demektir.

Böylece telefonda VPN özelliğini açmış olduk. Artık yasaklı sitelere girebilir veya kimlik bilgilerinizi gizleyerek korkmadan internette dolaşabilirsiniz.

Opera İle PC’de VPN Nasıl Açılır?


Öncelikle Windows bilgisayar için Opera tarayıcısını buradan indirip yükleyin ve çalıştırın.

Opera açıldığı zaman sol üst köşedeki Opera simgesine tıklayarak menüyü açın ve Ayarlar seçeneğine tıklayın. Üstteki resimde gösterdik.

Açılan sayfada soldaki menüden 3 numaralı ok ile gösterilen Gelişmiş seçeneğine tıklayın ve hemen altında açılan seçeneklerden Özellikler‘e tıklayın.

Böylece yukarıdaki resimde gördüğünüz VPN özelliği karşınıza çıkacak. Burada 5 numaralı ok ile gösterilen anahtara tıklayarak açık hale getirin yani mavi renkli olsun.

Böylece bundan sonra bilgisayarda Opera tarayıcısını açarak VPN hizmetinden ücretsiz faydalanacaksınız.


Yayımlandı

kategorisi