Caps Yapma Programsız Bilgisayarda Caps Nasıl Yapılır?

İnternette çeşitli duygu ve düşünceleri genellikle komik yoldan anlatmaya yarayan caps görselleri oldukça büyük ilgi görüyor.

Espri ve ironinin temsilcisi haline gelen caps resimleri nasıl yapılır bilmiyorsanız, bu yazıda en kolay yoldan ve hiçbir program kullanmadan caps yapmayı gösteriyorum.

Paint İle Caps Yapmak

Aslında programsız derken, ekstra hiçbir program gerekmediğini kastediyoruz. Çünkü caps yapmak için zaten her bilgisayarda hazır olarak bulunan Microsoft’un ünlü Paint programını kullanacağız.

Başlat’ı açıp arama alanına paint yazarak klavyeden Enter’a basın.

Yada alternatif olarak Windows+R kısayol tuşuna basıp açılan Çalıştır penceresine mspaint.exe yazarak Tamam‘a basın.

Böylece aşağıda gördüğünüz Paint programı açılacak. Şimdi örnek olarak Kemal Sunal’ın ünlü bir filminden “Bana Mazlum’u getirin” sahnesini gösteren bir fotoğrafı Paint üzerinde açalım (Dosya> menüsünden).

Açtıktan sonra ilk olarak üstteki resimde 1 numaralı ok ile gösterilen dikdörtgen simgesine tıklayın ve ardından Doldur seçeneğine tıklayınca açılan menüden 2 numaralı okla gösterilen Düz renk seçeneğini seçin.

Sonrasında 3 numaralı ok ile gösterilen 1.Renk ve 2.Renk olarak kırmızıyı seçin. Çünkü caps fotoğraflarında genellikle kırmızı şerit üzerine beyaz renkli yazı tercih edilir.

Ardından 4 numaralı ok ile gösterildiği gibi resmin alt tarafında fare imlecini soldan sağa doğru tutup sürükleyerek kırmızı bir şerit yapın.

Ben burada resmin üst tarafına da yazı yazacağım için iki tane şerit ekledim.

Daha sonra 5 numaralı ok ile gösterilen A simgesine tıklayın.

Böylece aşağıdaki pencerede gördüğünüz gibi pencerenin üst tarafında Metin Araçları menüsü açılacak.

Burada 1 numaralı okla gösterilen açılır menüye tıklayarak yazı tipini seçin ve 2 numaralı okla gösterilen yere tıklayarak yazının boyutunu seçin.

Ardından 3 numaralı ok ile gösterilen 1.Renk kısmından bu defa beyaz rengi seçin.

Daha sonra 4 numaralı ok ile gösterildiği gibi kırmızı şeridin üzerine tıklayın ve kesik çizgili alanın içerisine komik yada anlamlı mesajınızı yazın.

Böylece caps resmini hazırladınız. Şimdi sol üst köşedeki Dosya menüsüne tıklayıp açılan menüden Kaydet‘e tıklayarak bu görseli kaydedin. Yeni caps fotoğrafınız hayırlı olsun. Hemen sosyal medya hesabınızda paylaşabilir yada WhatsApp üzerinden arkadaşlara yollayabilirsiniz.

Yukarıda caps yapma ile ilgili resimli anlatım sunduk. Eğer beğenirseniz, sosyal medyada paylaşarak arkadaşlarınızın da bu içerikten faydalanmasına imkan tanıyın. Teşekkür eder, mutlu ve sağlıklı günler dileriz.


Yayımlandı

kategorisi