WhatsApp Birini Engellemeden Mesajlarını Gizle Kimse Görmesin

Artık WhatsApp ile sohbet ederken sizi rahatsız eden kişileri engellemeden onların yazdığı yorumları ve mesajları herkesten gizleyebilirsiniz ve böylece o kişinin kendisi dışında hiç kimse görmez.

Günümüzde mesajlaşma denilince akla ilk elen isim olan WhatsApp geçtiğimiz günlerde mükemmel bir özelliği kullanıma sundu.

WhatsApp kullanıcıları kendilerini rahatsız eden ve sinirlerini bozan kişileri engelleme özgürlüğüne sahipler. Fakat engellenen kişi bunu anlayacağı için çeşitli sıkıntılar ortaya çıkabilir. Mesela başka bir numaradan WhatsApp hesabı açıp sizi daha kötü rahatsız etmeye devam edebilir.

Oysa bunu önlemenin güzel bir yolu var ve WhatsApp artık bu imkanı herkese sunuyor.

Yeni gelen kısıtlama özelliği sayesinde bir kişinin yorum yazmasına izin verebilirsiniz ama bu kişiyi kısıtladığınız için yazdığı yorumları sadece kendisi görebilir. Böylece bu kişi açıkça engellendiğini anlamaz ama artık yazacağı mesajları kimse görmeyeceği için kimseyi rahatsız edemez.

Peki WhatsApp üzerinde bir kişi nasıl kısıtlanır?


Yapacağımız işlem son derece basit. Sizi rahatsız eden mesajın üzerine gelin ve sola doğru parmakla kaydırın.

Böylece karşınıza aşağıda gördüğünüz iki seçenek çıkacak.

Burada Restric (kullanıcı adı) yazan seçeneğe dokunun. Karşınıza aşağıdaki resimde gördüğünüz ekran gelecek.

Bu ekranda Restrict Account yazan seçeneğe dokunun.

Üstteki resimden de fark edeceğiniz gibi artık kısıtlanan kullanıcının mesaj yazdığı belli olacak ama mesajın içeriği görünmeyecek, onun yerine bu kişinin kısıtlandığı anlaşılacak. Fakat bu kişi kendi mesajını normal şekilde görmeye devam edecek ve herkesin de öyle gördüğünü sanacak. Dilerseniz gizlenen yorumun altındaki göster seçeneğine dokunarak bu kişinin kısıtlanmasını kaldırabilir yani iptal edebilirsiniz. Böylece bu kişinin mesajları yeniden görünür hale gelir.


Yayımlandı

kategorisi