WordPress account pending hatası nedeni ve çözümü

Herkese selam, bu sayfada WordPress account pending hatasının olası nedenleri ve muhtemel çözümleri hakkında çok önemli bilgiler paylaşacağız. WordPress sitenize giriş yapmaya çalışırken ortaya çıkan ve Türkçesi “hesap beklemede” olan bu problemin çözümü noktasında yapmanız gerekenleri kısaca anlatıyoruz.

ACCOUNT PENDİNG; Your Account is currently not active. An Administrator needs to activate your Account before you can login.

Karşımıza çıkan hata tam olarak yukarıdaki gibidir.

Bu hatanın en genel sebebi ise yüklediğiniz güvenlik eklentileridir. Eğer son günlerde Security Plugins denilen kategoriye giren bir WordPress güvenlik eklentisi yüklediyseniz, bu eklentiyi devre dışı bırakarak yani pasif hale getirerek tekrar giriş yapmayı deneyin.

Bazen güvenlik eklentisi haricinde, arka planda çalışan eklentilerin çakışması da böyle bir hataya yol açabilir.

Eğer güvenlik eklentisini devre dışı bırakmanıza rağmen aynı hatayı alıyorsanız, o zaman diğer tüm eklentileri aynı anda devre dışı bırakarak yeniden giriş yapmaya çalışın. Böylece sorunun asıl nedeninin eklentilerden kaynaklı olup olmadığı net bir şekilde ortaya çıkar.

Bütün eklentileri bir kerede devre dışı bırakmak için Plugins klasörünün adını Plugins2 yapmanız yeterlidir. Daha sonrasında ismin sonuna eklediğiniz 2 sayısını silerek eski haline döndürebilirsiniz.

Eğer yönetici paneline giriş yapamıyorsanız, o zaman FileZilla adlı ftp programıyla yada Cpanel üzerinden Plugins klasörüne erişim sağlayıp ismini değiştirebilir yada bu klasörün içindeki bir eklenti klasörünün ismini değiştirerek yalnızca o eklentiyi devre dışı bırakabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi