İnternetsiz Harita Kullanma Programı Android iPhone

Herkese selam, bu sayfada tamamen internetsiz olarak harita kullanma konusunda sizlere yardımcı olacağız. Bildiğiniz gibi Google Haritalar dünyanın en meşhur harita yani navigasyon uygulaması ve çevrimdışı çalışma özelliği de var. Fakat çevrimdışı olarak kullanmak için indirdiğiniz haritaları 30 gün sonra yeniden indirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde harita otomatik olarak siliniyor.

Eğer haritayı bir kere indireyim ama ondan sonra hiç internete bağlanmadan ömür boyu harita uygulamasını kullanayım diyorsanız, sizlere Yandex Haritalar uygulamasını tavsiye ediyoruz.

Özellikle Anadolu coğrafyasında kırsal kesimde internet kesintileri sık sık yaşanmaktadır. Bu duruma çözüm ise çevrimdışı haritalardan yararlanmaktır. Zaten kırsal kesimde trafik sorunu pek yoktur ve yollar kolay kolay değişmez.

Yandex Haritalar’da örneğin koca İstanbul’un tüm haritasını telefona indirebilirsiniz. Hem de sadece 200 MB boyutunda. İndirdikten sonra ise interneti kapatarak bile tüm İstanbul’u kaybolmadan dolaşabilirsiniz.

Ama eğer en kısa yoldan ve trafiksiz yoldan gitmek istiyorum diyorsanız, o zaman internete bağlanmanız gerekiyor. İnternete bağlandığınız anda tıpkı Google Haritalar gibi size anlık yol durumunu gösteriyor, nerede ne zaman nereye döneceğinizi sesli olarak söylüyor ve kaç dakikada hedefe varacağınızı bildiriyor.

Üstelik bir hedef seçtiğiniz zaman size bu hedefe giden 3 farklı yol gösteriyor. Siz bunlardan birini seçip rahatça gidiyorsunuz.

Ayrıca Google Haritalar’da yanılma payı çoktur. Yani size sağa dön dediğinde sağda hiçbir yol olmayabilir ve 10 km fazladan yol gitmenize neden olabilir. Oysa Yandex Haritalar’da kolay kolay hata olmaz.

Yani her açıdan Yandex Haritalar zaten Google Haritalar’dan daha üstün bir uygulama.

İnternetsiz Navigasyon Nasıl İndirilir ve Kullanılır?

Öncelikle Yandex Navigasyon uygulamasını çalıştırın ve sol üst köşedeki üç çizgi şeklindeki simgeye basarak menüyü açın.
Açılan menüde Haritaları indir seçeneğine basın. Karşınıza arama kutusu çıkacak. Bu arama alanına bir yer adı girin. Mesela bir ilçe veya il adı olabilir. Biz bu örnekte İstanbul yazdık. Dolayısıyla tüm İstanbul’un çevrimdışı haritası karşımıza çıktı.
Boyutu yaklaşık 200 MB olan bu haritayı telefona kaydetmek için İndir butonuna basmak yeterlidir.
Böylece interneti kapatarak da haritadan yol tarifi alabilirsiniz.

Yayımlandı

kategorisi