WordPress RSS Hatası Çözümü

Bu sayfada 12 yıllık WordPress tecrübemden yola çıkarak WordPress RSS hatası çözümü noktasında sizlere yardımcı olacağım. Öncelikle bu sorunun nedeninin genellikle XML dosyalarındaki XML ayrıştırma hatası olduğunu söyleyeyim.

Böyle olunca da RSS okuyucular ile sitenizi kimse takip edemez ve yazılarınızı Facebook yada Twitter gibi sosyal ağlara otomatik olarak gönderemezsiniz. İsterseniz lafı daha fazla uzatmadan bulduğum çözüm yöntemine bakalım.

Bu defa çözüm için teknik bir işlem yapmak yerine harika bir WordPress eklentisinden faydalanacağız. Üstelik tamamen bedava ve hiçbir ekstra ayar yapmanıza gerek yok.

Eklentimizin adı fix-rss-feed ve ister eklentiler sayfasında aratıp yüklersiniz, ister buraya tıklayarak resmi sitesinden bilgisayara indirip FTP’den Uploads klasörüne atarak yüklersiniz. Seçim size kalmış.

Not: Bu eklentiye son 3 yılda hiçbir güncelleme yapılmadı ama sonuçta hatasız çalışıyor ve işini iyi yapıyor.

Eklentiyi yükledikten sonra Ayarlar’dan Fix RSS Feed seçeneğine tıklayın. Böylece karşınıza aşağıdaki sayfa çıkacak.

Burada Fix wordpress rss feed error yazan butona tıklayın. Böylece başka hiçbir işlem yapmanıza gerek kalmadan otomatik bir şekilde RSS ile alakalı tüm sorunları düzeltecek.

Kullanıcıları zahmete sokmayan ve işlerini kolaylaştıran bu tür eklentilere bayılıyorum. Bu problemi hallettikten sonra artık bu eklentiyle işiniz kalmayacağı için eklentiyi silmenizi tavsiye ediyorum.

Eğer butona bastıktan sonra başka hatalarla karşılaşırsanız, endişeye gerek yok. Aynı sayfadaki Restore Fix butonuna basarak her şeyi kolayca eski haline getirebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi