YouTube İçin Video Fikri Nasıl Bulunur?

Günümüzde YouTube en büyük video platformu ve YouTuber fenomenleri artık sanatçılar ve futbolcular kadar ünlü olmuş durumda. Bundan dolayı gençler artık YouTuber olmanın hayallerini kuruyor ve bu hayali gerçeğe dönüştürmenin yollarını arıyor.

Tabii ki önemli olan ilk adımı atıp başlamaktır. Peki nasıl bir video çekeceğiz? Videonun konusu ne olacak?

Eğer ilk kez video çekecekseniz özgün çekimler yapmanız pek mantıklı olmaz. Çünkü hiç kimse sizi tanımadığı için ve aboneniz olmadığı için kimse sizi izlemez dahası videonuzu hiçbir yerde bulamazlar göremezler.

Bundan dolayı çok izlenen video türlerine bakmalı ve benzerlerini çekmelisiniz. İlginç, komik ve eğlenceli şeyler daha çok izleniyor.

Mesela “dünyanın en korkunç kaydırakları” başlıklı bir video çekebilirsiniz çünkü bu tarz videolar milyonlar tarafından izleniyor.

Zaten Enes Batur ve Ruhi Çenet gibi fenomenler de genellikle yabancı YouTuberları takip ediyor ve onlardan ilham alıyor. Yani onların içeriklerini çalıp aynısını yapıyorlar demek istemiyorum. Sadece nasıl bir video çekelim diye kara kara düşünürken, onların fikirlerinden faydalanarak ve kendilerine göre yorumlayarak özgün videolar hazırlıyorlar. Ünlü YouTuberların kopyacı olduğunu bilmeyen yok zaten.

İşte sizin de ilk başta yerli veya yabancı fenomenlerle benzer videolar çekmeniz gerekiyor. İstediğiniz abone sayısına ulaşınca artık kendi fikirlerinizi videolara dönüştürebilirsiniz. Çünkü artık sizi takip edip yeni yayınladığınız videoyu görecek pek çok aboneniz var ve bundan dolayı önerilen videolar kısmında daha çok görünüyorsunuz.


Yayımlandı

kategorisi