Android Kayıp Telefon Bulma 2020 Resimli Anlatım

Bir telefonun başına gelebilecek en kötü şeylerden biri de kaybolmasıdır. Çünkü kaybolan telefonu hiç bulamayabilirsiniz ve bulan kişi cihazı açıp kişisel bilgilerinize ulaşabilir. Peki kaybolan bir Android telefon nasıl bulunur biliyor musunuz? Geçmişte bu işe özel bazı uygulamalar geliştirildi. Ama artık hiçbirine gerek yok. Sadece Google size yeter.

Google sayesinde kaybedilen telefonu, tableti veya akıllı saati internetten harita üzerinde bulabilir, telefona bağlanarak ses çalabilir, kilitleyerek Google hesabınızdan çıkış yapabilir yada cihazı sıfırlayabilirsiniz.

Android’li Kayıp Telefon Nasıl Bulunur?


Gogole’ın Cihazımı Bul özelliğinden faydalanacağız. Bu özelliği kullanmak için kaybolan cihazınız açık olmalı, Google hesabında oturum açılmış olmalı, internete bağlı olmalı ve konum özelliği açık olmalıdır.

Öncelikle aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve Chrome yada Firefox gibi bir web tarayıcısı üzerinde açın.

https://android.com/find

Tıkladığınız zaman eğer Google hesabınıza giriş yapmadıysanız, sizden giriş yapmanız istenir. Ardından aşağıdaki resimde gördüğünüz sayfa açılacak.

Burada Kabul et butonuna dokunun. Açılan sayfada cihazınız ile iletişim kurulmaya çalışılacak.

Eğer cihazınız bulunursa ve iletişim kurulursa, telefonunuza cihazınızın bulunduğuna dair bir sms mesajı gönderilecek ve aşağıdaki resimde gördüğünüz sayfa karşınıza çıkacak.

Burada resmin sağ tarafındaki haritada cihazınızın bulunduğu yer yuvarlak içinde gösteriliyor. Bu konum benim örneğimde %100 doğrudur fakat bazen yaklaşık bir konum gösterilebilir yani tam olarak doğru olmayabilir.

Eğer telefonun konumunu bulamazsa, sayfada telefonun en son görüldüğü konumu gösterir.

Sayfanın sol tarafındaki menüde en üstte cihazın son görüldüğü tarihi, bağlandığı interneti ve kalan şarj miktarını görebilirsiniz.

Diğer seçenekler ve görevlerini şu şekilde özetleyebiliriz:

SESİ ÇAL: Cihazınız sessize alınmış bile olsa, tam 5 dakika boyunca telefonun zili çalacak. Böylece yerini bulmanız kolaylaşır.

GÜVENLİ CİHAZ: Eğer telefonu bulan kişinin kişisel bilgileri görmesini istemiyorsanız, WhatsApp mesajlarını okumasını istemiyorsanız yada kredi kartı bilgilerini ele geçirmesinden korkuyorsanız, bu seçeneğe dokunarak telefonu uzaktan kilitleyebilir ve Google hesabından çıkış yapabilirsiniz.

CİHAZI SİL: Klasik bir telefona format atma yani sıfırlama işlemidir. Cihazdaki tüm verileriniz silinir. Dolayısıyla bu işlemi yaptıktan sonra Google cihazınızın yerini bulamaz. Ama verileriniz %100 korunmuş olur. Tabii ki rehberinizin, dosyalarınızın ve uygulamalarınızın yedeğini daha önceden düzenli aralıklarla almış olmanız iyi olur. Aksi takdirde verileri kaybedebilirsiniz. Fakat zaten rehberiniz Google’da kayıtlıdır ve WhatsApp mesajları yada dosyaları yedekten geri yükleyebilirsiniz.

Evet arkadaşlar bilmeniz gerekenler bu kadar. Eğer kayıp Android telefonu bulma ile alakalı başka sorularınız varsa, yorum yazarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. Uzman ekibimizle tamamen ücretsiz teknik destek sunmaktan mutlu oluruz.


Yayımlandı