Bilgisayardan Android Telefon Sıfırlama

Windows bilgisayardan Android telefon sıfırlama nasıl yapılır henüz bilmeyenler için kısa bir resimli anlatım hazırladık. Normalde telefonun menülerine girerek yada cihazın üzerindeki düğmeleri kullanarak telefonu sıfırlayabilir yani format atabilirsiniz. Fakat eğer telefonu kaybettiyseniz, tuşları bozulmuş ise yada telefon şuanda sizden uzakta ise, bilgisayara girerek telefonunuzu kolayca sıfırlamak mümkün.

Üzerinde numaralı oklar bulunan görselleri takip etmeniz yeterlidir.

Android’li Telefona Bilgisayarda Format Atma


Bu iş için Android’in cihaz yöneticisi sitesini kullanacağız ve cihazınızın konum özelliği açık olmalı. Aşağıdaki linke tıklayarak web tarayıcısı üzerinde açın.

https://google.com/android/devicemanager

Karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkacak. Burada 1 numaralı ok ile gösterilen Kabul et butonuna basın.

Böylece alttaki resimde 2 numaralı ok ile gösterildiği gibi cihazınızı arayacak ve bulup bağlanmaya çalışacak.

Eğer konum özelliği açık ise telefonu birkaç saniye içinde hemen bulur. Cihazınızı bulduğu zaman aşağıdaki resimde gördüğünüz sayfa karşınıza çıkacak.

En üstteki alanda cihazın son görüldüğü tarihi, bağlandığı internet ağını ve şuan ki şarj durumunu gösterir.

Dilerseniz 3 numaralı ok ile gösterilen SESİ ÇAL seçeneğine dokunarak telefonun zili 5 dakika boyunca çalacak. Telefonun sessizde olması bile fark etmez.

Ayrıca 4 numaralı ok ile gösterilen GÜVENLİ CİHAZ seçeneğine dokunarak telefonu kilitleyebilir ve Google hesabınızdan çıkış yapabilirsiniz. Bunlar çalınan yada kaybolan telefona karşı alınan önlemlerdir.

Gelelim esas meseleye.

Telefona bilgisayar üzerinden format atmak (sıfırlamak) için 5 numaralı ok ile gösterilen CİHAZI SİL seçeneğine dokunun. Böylece alttaki resimde gördüğünüz ekran açılacak.

Burada CİHAZI SİL yazan butona basarak işlemi tamamlayın.

Telefondaki tüm verilerin silineceğini belirtelim. Dolayısıyla bu işlem öncesinde telefonun yedeğini almış olsanız, iyi edersiniz.


Yayımlandı

kategorisi