Android WiFi Şifresi Öğrenme Rootsuz

Herkese selam, bu yazıda Android WiFi şifresini rootsuz olarak öğrenmek için yapmanız gerekenleri kısaca anlatıyorum.

Bilgisayardan ve Android’li telefonlardan bağlandığımız kablosuz internet ağları yani WiFi modemlerin şifresi otomatik olarak sistem tarafından kaydedilir ve bir sonraki girişte şifre istemez.

Fakat başka bir arkadaşımız bizden WiFi şifresini istediğinde yada başka bir cihazımıza WiFi şifresini girmek gerektiği zaman çaresiz kalabiliriz.

Endişe etmeyin! Böyle durumlarda WiFi şifresini görmek için aşağıda anlatacağım 2 yöntemi kullanabilirsiniz.

Birinci Yöntem

Öncelikle Google Play mağazasından  ES File Explorer isimli uygulamayı yükleyin ve çalıştırın.

Bu uygulamayı açınca Data > Misc > Wi-Fi yolunu takip edin ve wpa _supplicant.conf isimli dosyanın üzerine basarak açın. Aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıkacak.

Burada her parantez içinde başka bir WiFi ağının adı ve şifre bilgileri yazıyor. Yukarıdaki resimde ssid karşısında ağ adı yazarken, psk karşısında ise şifre yer alıyor. Burada siz ağ adına bakarak dilediğiniz Wifi modemin şifresini görebilirsiniz.

Not: Telefonunuzda wpa_supplicant.conf dosyasını açmak için gömülü olarak gelen bir HTML/TEXT görüntüleme uygulaması yoksa, bu dosyayı açamayabilir. Google Play mağazasından ücretsiz bir uygulama yükleyerek bu sorunu kolayca aşabilirsiniz.

İkinci Yöntem

Google Play mağazasından ücretsiz olan  Wifi Key Recovery isimli uygulamayı yükleyin.

Bu uygulamayı çalıştırdığınız anda otomatik olarak tarama yapar ve bugüne kadar bağlandığınız tüm WiFi modem şifrelerini ana ekranda gösterir. Aşağıdaki resimde bunu görebilirsiniz.

Yine bu ekranda SSID karşısında WiFi modem ağının ismi yer alıyor ve psk karşısında bu ağın şifresi yer alıyor.

Kopyalamak istediğiniz şifrenin üzerine basılı tutun ve açılan menüden Copy password seçeneğine dokunun. Sonra istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.

Dilerseniz Show all seçeneğini kullanarak tüm şifreleri görebilir, SD karta kaydedebilir veya paylaş seçeneğine basarak farklı cihazlara yada platformlara gönderebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi