Facebook Şifre Kırma (2020) Denendi Kesin Çalışıyor

Merhabalar, bu yazıda Facebook şifre kırma konusunda sizleri bilgilendireceğim. Bu iş için üretilen ve işe yaradığı iddia edilen çok sayıda program bulunuyor. Ama iyice araştırmadan ve dikkat etmeden bunlara güvenirseniz, en iyi ihtimalle telefonunuz yada bilgisayarınız çöker, onun haricinde Facebook hesabınız çalınabilir, kredi kartı şifreniz çalınabilir, özel fotoğraflarınız başkalarının eline geçebilir veya fidye yazılımları yada diğer rahatsız edici virüslerle başınız ağrıyabilir.

Aşağıda 2 çevrimiçi servis ve bir çevrimdışı 3.parti yazılım olmak üzere 3 adet Facebook şifre kırma yöntemiyle ilgili görüşlerimi aktarıyorum.

Spyic – en iyisi


Bu alanda en ünlü yazılımlardan biri de Spyic olarak biliniyor. Aslında bu bir keylogger türü yazılımdır ve sadece Facebook hesabını çalmakla kalmaz aynı zamanda onu gizlice izleme imkanı da verir. Bu yöntem aslında bir Facebook hesap çalma yada Facebook şifre kırmaktan daha çok, çocukların güvenliği ve onları koruma adına hesaplarını gizlice takip etme ve mesajlarını görme yöntemi diyebiliriz.

Öncelikle aşağıdaki linke tıklayarak Spyic sitesine üye olmanız gerekiyor.

https://spyic.com/signup.html

Ardından şifresini kırmak istediğiniz yada gizlice takip etmek istediğiniz telefonun iCloud ID numarasını girip onaylamanız gerekiyor.

Sonrasında karşınıza Spyic yönetim paneli gelecek. Burada soldaki menüden Facebook seçeneğine tıklayın.

Ekranın sağında Facebook mesajlarını ve diğer paylaşımları göreceksiniz. Bundan sonra buradan gizlice izleyebilirsiniz.

Cocospy


Android ve iOS için kullanabileceğiniz Cocospy da programsız olarak web sitesi üzerinden çalışıyor ve çocukların Facebook hesabını gizlice izleme imkanı veriyor. Bir ebeveyn olarak onları sosyal medyanın zararlarından korumak sizin başlıca görevlerinizden biridir.

Üstelik cihazı root etmeye veya jailbreak işlemine gerek yoktur.

Facebook Password Finder


Programsız çalışan web servisler dışında bir de gerçekten kötü niyetli olan ve başkalarının Facebook şifresini kırarak hesabını çalma konusunda yardımcı olacağını iddia eden programlar bulunuyor. Bunlar her ne kadar ücretsiz olarak kendilerini lanse etse bile, nihayetinde size verebileceği hasar çok büyük olabiliyor.

Facebook Password Finder programının yukarıdaki resimde çözüp gösterdiği şifre çok basit ve kısa sürede bulunabilecek bir şifredir. Bunu piyasada yapabilecek çok sayıda program var.

Ama gerçek şu ki hiç kimse Facebook hesabı için bu kadar kolay bir şifre seçmez. En az 8 karakterden oluşan ve içerisinde sayıların, harflerin ve özel sembollerin yer aldığı şifreleri kullanırlar.

Bu Facebook şifre kırma programlarının hepsi genellikle deneme yanılma yöntemini uyguluyor. Yani olabilecek ihtimalleri teker teker hızlı bir şekilde deniyor ve test ediyor acaba gerçekten şifre o mu diye.

Sorun şu ki, Facebook sitesi normalde bu kadar çok denemeye izin vermiyor birkaç denemenin ardından hemen ban yani yasak geliyor.

Diğer sorun da şu ki, uzun ve içinde sayı yada sembollerin geçtiği bir şifreyi deneme yanılma yöntemiyle bulmak için neredeyse sonsuza yakın ihtimali tek tek denemek gerekiyor. Bu teoride olacak bir şey ama pratikte uzun yıllar alacağı için bugünün en iyi bilgisayarlarıyla bile pek mümkün görünmüyor.

Kısacası Facebook şifre kırma programlarına itibar etmeyin. Hatta uzak durun. Çünkü virüs bulaştırmaktan tutun da sosyal medya hesabınızın çalınmasına ve hatta banka hesabınızın boşaltılmasına kadar çok sayıda zarar verebilir. Üstelik şifreyi kırma şansı aslında yoktur. Sadece sizin zaaf ve arzularınızdan faydalanarak tuzağa düşürüyorlar.

Ama yukarıda paylaştığım ve anne babaların çocuklarını korumak için kullanabileceği siteler, genel olarak zararsız ve yasal görünüyor. Yine de çok iyi araştırarak ve güvenliğinden emin olduktan sonra bu tarz siteleri kullanmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca Türk ceza kanununa göre başkasının Facebook şifresini kırmak ve sosyal medya hesabını çalmak suçtur. Bunun hapis cezası vardır.


Yayımlandı

kategorisi