Fotoğraf Üzerine Yazı Yazma Programı

Selam arkadaşlar, bu yazıda sizlere fotoğraf üzerine yazı yazma programını tanıtıyorum. Fakat aslında hiçbir program indirme ve yüklemeye gerek yok ve buna bir nevi programsız olarak resmin üstüne yazı yazmak da diyebiliriz.

Çünkü bu işlem için Paint yazılımını kullanacağız ve zaten tüm Windows yüklü bilgisayarlarda hazır olarak bulunuyor.

Başlat’ı açıp paint yazarak Enter’a basın.

Açılan pencerede sol üst köşedeki Dosya menüsünü açın ve seçeneğine tıklayın. Üzerine yazı yazmak istediğiniz fotoğrafı bilgisayarda bulup seçerek programa ekleyin.

Ekledikten sonra üstteki resimde 1 numaralı ok ile gösterilen A simgesine tıklayın ve ardından resmin üzerinde yazıyı eklemek istediğiniz yere tıklayın. Ben 2 numaralı ok ile gösterilen yere tıkladım.

Böylece üst tarafta Metin adlı yeni bir sekme ve menü açıldı.

Açılan bu yeni menüde 1 numaralı ok ile gösterilen açılır menüden sevdiğiniz bir yazı tipini yani font türünü seçin. Ardından 2 numaralı ok ile gösterilen yerden yazının boyutunu seçin.

Sonrasında resmin üzerine dilediğiniz mesajı yazın.

Yazdıktan sonra yazının istediğiniz kelimesini yada tümünü seçip 4 numaralı ok ile gösterilen yerdeki renklerden birine tıklayarak rengini değiştirebilirsiniz.

Ayrıca yine istediğiniz kelimeyi seçip 3 numaralı ok ile gösterilen butona basarak altı çizili hale getirebilirsiniz.

Tüm işlemleri bitirdikten sonra sol üst köşedeki Dosya menüsünü açın ve Farklı Kaydet diyerek istediğiniz formatta dilediğiniz klasöre kaydedin.


Yayımlandı

kategorisi