Mediaget Nedir? Virüs Mü? Ne İşe Yarar? Nasıl Silinir

Eğer günün birinde bilgisayarınızda Mediaget diye bir programın yüklendiğini görürseniz, Mediaget nedir, ne işe yarar, nasıl silinir, kaldırmak gerekir mi yada bir tür virüs müdür gibi sorular aklınıza gelebilir. Bu yazıda Mediaget ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi kısaca anlatıyorum.

Mediaget aslında bir tür hızlı dosya indirme programı ve bir nevi dosya indirme yöneticisidir. Genellikle internetten film ve müzikleri arayıp bulmaya ve yüksek hızda indirmeye yarar. Son yıllarda kullanıcı kitlesini arttırmıştır.

Mediaget’in bilgisayar programını buradan, Android uygulamasını buradan indirip yükleyebilirsiniz.

Mediaget virüs mü veya zararlı yazılım mı?

Direk olarak bir virüs ayda zararlı yazılım diyemeyiz. Zaten öyle olmadığı belli. Fakat internetten full indirme sitelerindeki Download butonu yada Şimdi İndir  yazısına tıkladığımız zaman, bizim isteğimiz dışında gizlice bilgisayara yüklendiği için kesinlikle istenmeyen programlar arasında yer alır.

Mediaget programını kaldırmamı öneri misiniz?

Eğer sizden gizli yüklenmişse, bence kaldırmanız gerekir. Çünkü işinize yarayacağını sanmıyorum. Zaten benim de pek haz ettiğim bir program değil.

Direk olarak Program Ekle/Kaldır ekranını açıp Mediaget yazılımını bilgisayardan kaldırabilir yani sorunsuz silebilirsiniz.

Mediaget yararlı mı? Kaldırmasam olur mu?

Yararlı olacağını sanmıyorum. Eğer gerçekten öyle olsaydı, gizlice yüklenmezdi, milyonlar onu indirmek için yarışırdı. Dolayısıyla hiç acımadan silin gitsin.


Yayımlandı

kategorisi