Vulkan Run Time Nedir, Nasıl Kullanılır?

Değerli takipçilerimiz bu yazıda Vulkan Run Time nedir, Vulkan run time libraries ne demek? Vulkan run time nasıl kullanılır ve benzeri sorularınızı kısaca yanıtlıyorum.

Vulkan için kısaca yeni nesil bir API diyebiliriz. Büyük boyutlu modern oyunlar eski tip yada düşük seviye ekran kartlarının işlemcisinden daha iyi verim alabilmek için Vulkan adlı kütüphaneyi kullanır.

API demek aslında aplikasyon programlama arayüzü demektir ve bir uygulamadaki fonksiyon yada özelliğin başka uygulamalar tarafından kullanılması için hazırlanmış olan özel bir modüldür.

Vulkan teknolojisinden faydalanan bütün uygulamaların düzgün çalışması için Vulkan Run Time kütüphanesindeki dosyalara ihtiyacı vardır.

Bundan dolayı Vulkan Run Time Libraries yazılımını bilgisayardan kaldırmayınız. Aksi takdirde diğer programlar düzgün çalışmayabilir, hata verebilir veya ekran kartının performansı (verimi) düşebilir.

Yukarıda Vulkan Run Time nedir diye merak edenler için kısa ve öz bir açıklama yaptık. Konuyla alakalı başka sorunuz varsa yorum yazarak sorabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi