Sağlık Kurumları İşletmeciliği Lisans Tamamlama Bölümleri

Selam arkadaşlar, bu konuda Sağlık Kurumları İşletmeciliği lisans tamamlama bölümleri hakkında bilgi vereceğim.

Peki lisans tamamlama nedir?

Normalde Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü 2 yıllık önlisans şeklindedir. Ama siz iki sene okuduktan sonra üniversitelerin sunduğu bir protokol sayesinde 2 yıl daha okuyup toplam 4 yıla tamamlayarak lisans diploması alabilirsiniz. İşte buna lisans tamamlama deniyor.

Bu yıl itibariyle Sağlık Kurumları İşletmeciliği için lisans tamamlama bölümleri bulunuyor ve kısaca şunlardır:

  • Sosyal Hizmetler Programı/Bölümü,
  • Sağlık Yönetimi Programı/Bölümü
  • Acil Yardım ve Afet Yönetmi Bölümü/Programı

Bu bölümlere uzaktan tercihle ve kontenjan ile alımlar yapıldı. Fakat diplomadaki mezuniyet notunun baya yüksek olması şart. Zaten pek çok kişi puanı düşük olduğundan dolayı alınmadı.

Bunların yanı sıra, Anadolu Üniversitesi Lisans Tamamlama Bölümleri arasında Sağlık Kurumları İşletmeciliği için İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye ve Çalışma Ekonomisi ve End. İlişkileri Bölümlerine başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru yapmak için aşağıdaki linke tıklayın ve sık sık bu linki ziyaret ederek başvuru tarihlerini takip edin.

https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/

Fakat başvuruların çoğunlukla Eylül ve Ekim aylarında olduğunu söyleyelim.

Tüm bunlara ek olarak, Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği için dikey geçiş yaparak da lisans tamamlamak mümkün. İktisat, İşletme, Konaklama İşletmeciliği, Kamu Yönetimi, Maliye ve Çalışma Ekonomisi ve End. İlişkileri Bölümlerini tercih edebilirsiniz.

Son olarak ÖSYM’nin düzenlediği Dikey Geçiş Sınavı sayesinde İşletme, Sağlık İdaresi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sağlık Yönetimi bölümlerine geçiş yapmak da mümkün.

Liseden hemşire yada sağlık memuru bölümünden mezun olan öğrenciler üniversitede Sağlık Kurumları İşletmeciliği önlisans programından mezun olduktan sonra lisans tamamlama hakkını istiyorlar ve senelerdir bu hakkın gelmesini bekliyorlar. Fakat şuan için yalnızca Sağlık Teknikerliği bölümünden mezun olan öğrencilere bu hak verilmiştir.


Yayımlandı

kategorisi