Video Montaj Programları

Birçoğumuz Microsoft Movie Maker programını hatırlıyoruz ama artık Microsoft bu programı sonlandırdı yani kullanılamaz durumda. Bizce hiç de iyi bir karar olmadı çünkü kullanması en kolay video montaj programlarından biri olduğu için yeni başlayan amatörler için ideal bir araçtı. Üstelik Türkçe ve ücretsizdir.

Ama neyse ki dünyanın sonu değil ve piyasada Movie Maker programına benzeyen hatta onun iyi bir alternatifi olabilecek bazı programlar bulunuyor.

Windows Movie Maker Alternatifi Olabilecek En İyi 5 Video Montajlama Programı


1. Microsoft Fotoğraflar

Microsoft’un ürettiği son video düzenleme aracı olduğu için göz atmakta fayda var. Aslında bu program foto galeri oluşturmak için tasarlandı ama içerisinde gizli bir video düzenleme özelliği de bulunuyor ve oldukça güçlü olduğunu söyleyebiliriz.

Bu program tüm Windows 10 işletim sistemlerinde halihazırda mevcut. Başlat’ı açıp arama alanına Fotoğraflar yazarak hemen bulabilir ve otomatik yada özel videolar oluşturabilirsiniz.

Her ne kadar kavramlar ve 3D efektler bakımından bize Movie Maker programını anımsatsa bile, aslında Windows Fotoğraflar programı başlı başına yeni bir yazılımdır.

Video bölme özelliği yok ama kırpma özelliği bulunuyor.

Movie Maker programının aksine sistemi hiç yormuyor hatta en ağır videoları düzenlerken bile bilgisayarı yavaşlatmıyor.

2. Videoproc

Videoproc işini kusursuz yapan bir diğer video işleme yazılımıdır. Ömür boyu lisans satın alabilir yada 30 günlük deneme sürümünden ücretsiz yararlanabilirsiniz.

Ücretsiz deneme süresince başınızı ağrıtmıyor yada çok fazla kısıtlama yapmıyor. Ama mevcut tüm özellikleri sunmaması nedeniyle öğrenim süreciniz biraz zorlaşabilir.

Yine de bu programı kullanırken sadece birkaç menüyü aklınızda tutmanız yeterli oluyor.

Programın sekmeli biçimi sayesinde tüm rutin video düzenleme işlemlerini daha kolay bir şekilde yapabiliyorsunuz. Çok ileri seviye özellikler veya çok sayıda efekt bulunmamasına rağmen, ihtiyacınız olan şeyi fazlasıyla verdiğini söyleyebiliriz.

3. Avidemux

Avidemux tamamen ücretsiz kalmayı başarabilen süper bir video düzenleme aracıdır. Movie Maker programına çok benziyor ve yıllardır ününü korumayı başarmış durumda.

Zaten programın zaman çizelgesi direk Movie Maker’dan alınmış gibi. Ayrıca düzenleme işlemi için zaman çizelgesi sayılarını seçebiliyorsunuz.

Videoyu mpeg, dvd, avi yada mp4 formatlarından birini seçerek kaydedebilirsiniz.

Video kesme, video şifreleme ve video filtreleme gibi tüm video fonksiyonlarını destekliyor. İsteğe bağlı olarak videonun boyutunu değiştirebilir yada yakınlaştırma yapabilirsiniz.

4. Kdenlive

Önceleri Linux sistemlerde şöhreti yakalayan Kdenlive artık Windows için de çıktı. Tamamen açık kaynak kodlu ve ücretsizdir. Üstelik profesyonel bir video düzenleme yazılımının görünüşüne sahip. Ama çok fazla şey öğrenmenize gerek yok. Çok kısımlı video düzenleme işlemini yapabilir ve iş akışını hiçbir sorun yaşamadan organize edebilirsiniz.

DAhası histogram ve dalga boyları sayesinde ses seviyelerini takip edebilirsiniz. Bu gibi özellikler sadece gelişmiş bir program olan Adobe Premier Pro ve benzeri yazılımlarda yer alır.

Kdenlive programı, Movie Maker kadar basit ama ondan çok daha gelişmiş özellikler isteyen kullanıcılara tavsiyemdir.

5. Lightworks

Piyasadaki en iyi ama aynı zamanda en pahalı video montaj programıdır. Ayrıca tam profesyonel olduğunu ve eksiksiz tüm özelliklere sahip olduğunu belirtmeme gerek yok.

Zaten Hollywood film üreticileri tarafından kullanıldığını söylemem yeterli olacaktır. Fiyatı şuan için 437 dolarcık.

Kullanması kolay demeyi isterdim ama yukarıda sunduğum 4 programdan birini iyice öğrendikten sonra ve YouTube’da Lightworks kullanım videolarına göz attıktan sonra bu programı indirmenizi tavsiye ediyorum.


Yayımlandı

kategorisi